Skip to main content

Ervaringsverhalen

In de lijst staan alle verhalen van ouders over hoe het is om te zorgen voor een ongeneeslijk ziek kind. Lotgenoten vinden hier steun en herkenning. Zorgverleners en beleidsmakers kunnen ervan leren.

Met behulp van de filters kan je jouw keuze verfijnen. We hebben een indeling gemaakt op basis van diagnose, leeftijd van het kind, de zorgaanbieder of zelfs per thema of regio. 

Ervaringsverhalen

Dankbaar dat rouw- en verliesbegeleiding bestaat

Ik was zeer blij met de gesprekken die we hebben gehad met de rouw- en verliesbegeleider tijdens een onzekere periode.
Diagnose:
Anders
Leeftijd kind:
0 tot 1 jaar
Zorgverlener(s):
Verpleegkundige(n) in het ziekenhuis, Verpleegkundige(n) thuis, Geestelijk verzorger of rouw- en verliesbegeleider,
Verhaal speelt zich af in:
2020
Relatie tot kind:
Moeder
Netwerken Integrale Kindzorg:
Ja
Belangrijkste thema('s):
Mee beslissen als ouders, Stellen van de (juiste) diagnose,
Zuidoost

Ik ben dankbaar dat er rouw- en verliesbegeleiding bestaat. Deze zorg heb ik als zeer positief ervaren. Hopelijk kan het er in de toekomst nog voor vele andere ouders zijn. Ik wist niet wat er met mijn baby aan de hand was en de medische wereld ook niet. Dat maakte het verhaal extra complex. Ook wisten ze niet wat het toekomstperspectief van mijn dochter zou zijn. Daar kwam bij dat onze relatie geen standhield, waardoor de hulp extra welkom was. Uiteindelijk is mijn dochter op een leeftijd van 9 maanden overleden. Ook daarna was ik zeer blij met de gesprekken die we hebben kunnen voeren.

Toon van het verhaal

Gevoelens bij het verhaal

Andere verhalen

Ook je ervaring delen?

Wil je als ouder ook je verhaal opschrijven en er iets zinvols mee doen? Vertel ons wat je wel en niet als prettig ervaart of hebt ervaren. Wat heeft geholpen en wat niet? En welke oplossingen zie je? Daar leren we veel van. Via de Ervaringsmeter beschrijf je jouw ervaringen aan de hand van diverse vragen. Deze helpen je gedachten te ordenen en een mening te vormen. Vervolgens maak je zelf de keuze of je het verhaal (anoniem) wil delen. We gebruiken de gedeelde informatie om de kinderpalliatieve zorg te verbeteren. Voor jezelf en/of voor anderen.

Deel je ervaring