Skip to main content

Ervaringsverhalen

In de lijst staan alle verhalen van ouders over hoe het is om te zorgen voor een ongeneeslijk ziek kind. Lotgenoten vinden hier steun en herkenning. Zorgverleners en beleidsmakers kunnen ervan leren.

Met behulp van de filters kan je jouw keuze verfijnen. We hebben een indeling gemaakt op basis van diagnose, leeftijd van het kind, de zorgaanbieder of zelfs per thema of regio. 

Ervaringsverhalen

Gevoelsmatig staan wij er als gezin alleen voor

Na de diagnose stonden we er alleen voor en moesten we zelf een medisch team rondom onze dochter bouwen. Hoewel we hulp krijgen van een Kinder Comfort Team, moeten we nog steeds veel zelf in werking zetten.
Diagnose:
Anders
Leeftijd kind:
Zorgverlener(s):
Verhaal speelt zich af in:
2017
Relatie tot kind:
Vader
Belangrijkste thema('s):
Noord Holland & Flevoland

Wij werden vanaf de couveuse afdeling naar huis gestuurd met de mededeling ‘ga nu maar lekker genieten van je dochter’. Vlak daarvoor kregen we te horen dat ze leed aan een progressieve spierziekte waarmee ze niet heel oud zou worden. Onze verdere kinderwens lag in duigen… 

Wij hebben zelf het hele medische team om haar heen opgebouwd door veelvuldig contact op te nemen met patiëntenvereniging Spierziekten Nederland en dankzij tips van de fysiotherapeute. En nog steeds moeten wij zelf veel in werking zetten. Het lijntje met het ziekenhuis is dankzij het Kinder Comfort Team wel korter geworden, maar wij zijn zelf de katalysator. Gevoelsmatig staan wij er als gezin helemaal alleen voor.

Toon van het verhaal

Gevoelens bij het verhaal

Andere verhalen

Ook je ervaring delen?

Wil je als ouder ook je verhaal opschrijven en er iets zinvols mee doen? Vertel ons wat je wel en niet als prettig ervaart of hebt ervaren. Wat heeft geholpen en wat niet? En welke oplossingen zie je? Daar leren we veel van. Via de Ervaringsmeter beschrijf je jouw ervaringen aan de hand van diverse vragen. Deze helpen je gedachten te ordenen en een mening te vormen. Vervolgens maak je zelf de keuze of je het verhaal (anoniem) wil delen. We gebruiken de gedeelde informatie om de kinderpalliatieve zorg te verbeteren. Voor jezelf en/of voor anderen.

Deel je ervaring