Skip to main content

Ervaringsverhalen

In de lijst staan alle verhalen van ouders over hoe het is om te zorgen voor een ongeneeslijk ziek kind. Lotgenoten vinden hier steun en herkenning. Zorgverleners en beleidsmakers kunnen ervan leren.

Met behulp van de filters kan je jouw keuze verfijnen. We hebben een indeling gemaakt op basis van diagnose, leeftijd van het kind, de zorgaanbieder of zelfs per thema of regio. 

Ervaringsverhalen

Vooruitgang vanaf eerste sessie rouw- & verliesbegeleiding

Het effect van rouw- & verliesbegeleiding bij nachtmerries.
Diagnose:
Anders
Leeftijd kind:
5 tot 10 jaar
Zorgverlener(s):
Huisarts of praktijkondersteuner, Geestelijk verzorger of rouw- en verliesbegeleider, behandelend arts of specialist,
Verhaal speelt zich af in:
2020
Relatie tot kind:
Moeder
Netwerken Integrale Kindzorg:
Nee
Belangrijkste thema('s):
Tijd en aandacht die er voor ons is,
Holland Rijnland

Nadat mijn jongste zoon bijna overleden was, had mijn oudste zoon heel veel last van nachtmerries en durfde hij niet meer in zijn eigen kamer te slapen. Het gevolg was dat hij op een matras naast ons sliep. Na de eerste sessie met de rouw- en verliesbegeleider durfde hij al in zijn eigen kamer te slapen en werden de nachtmerries minder.

Toon van het verhaal

Gevoelens bij het verhaal

Andere verhalen

Ook je ervaring delen?

Wil je als ouder ook je verhaal opschrijven en er iets zinvols mee doen? Vertel ons wat je wel en niet als prettig ervaart of hebt ervaren. Wat heeft geholpen en wat niet? En welke oplossingen zie je? Daar leren we veel van. Via de Ervaringsmeter beschrijf je jouw ervaringen aan de hand van diverse vragen. Deze helpen je gedachten te ordenen en een mening te vormen. Vervolgens maak je zelf de keuze of je het verhaal (anoniem) wil delen. We gebruiken de gedeelde informatie om de kinderpalliatieve zorg te verbeteren. Voor jezelf en/of voor anderen.

Deel je ervaring