Skip to main content

Ervaringsverhalen

In de lijst staan alle verhalen van ouders over hoe het is om te zorgen voor een ongeneeslijk ziek kind. Lotgenoten vinden hier steun en herkenning. Zorgverleners en beleidsmakers kunnen ervan leren.

Met behulp van de filters kan je jouw keuze verfijnen. We hebben een indeling gemaakt op basis van diagnose, leeftijd van het kind, de zorgaanbieder of zelfs per thema of regio. 

Ervaringsverhalen

Na acht consulten rouw- en verliesbegeleiding werd ik losgelaten

Ik ben zeer tevreden over de zorg die ik heb gekregen. Het enige waar ik niet tevreden over ben is dat ik na acht behandelingen los werd gelaten en geen hulp meer kon krijgen.
Diagnose:
Geen / onbekende diagnose
Leeftijd kind:
0 tot 1 jaar
Zorgverlener(s):
Huisarts of praktijkondersteuner, Geestelijk verzorger of rouw- en verliesbegeleider, behandelend arts of specialist,
Verhaal speelt zich af in:
2020
Relatie tot kind:
Vader
Netwerken Integrale Kindzorg:
Ja
Belangrijkste thema('s):
Bureaucratie in de zorg rondom ons kind, Erkenning van onze situatie, Samenwerking tussen ons gezin en zorgverleners,
Zuidoost

Ik ben zeer tevreden over de zorg die ik heb gekregen van de rouw- en verliesbegeleider. Het enige waar ik niet tevreden over ben is dat ik na de acht behandelingen los werd gelaten en geen hulp meer kon krijgen. Of ik moest de financiën hebben om het zelf te bekostigen. Ik vind het raar dat als jij je kind verliest je het maar moet doen met acht behandelingen. Ik heb de rouw- en verliesbegeleider als zeer prettig en duidelijk ervaren. Begrijp me niet verkeerd. Ik hoop dat hier meer mee wordt gedaan voor andere ouders die gaan komen of al met een traject bezig zijn.

*Noot van de redactie: Vanuit de huidige subsidieregeling wordt er 5 tot 8 uur rouw- en verliesbegeleiding vergoed. Op deze pagina vind je meer informatie.

Toon van het verhaal

Gevoelens bij het verhaal

Andere verhalen

Ook je ervaring delen?

Wil je als ouder ook je verhaal opschrijven en er iets zinvols mee doen? Vertel ons wat je wel en niet als prettig ervaart of hebt ervaren. Wat heeft geholpen en wat niet? En welke oplossingen zie je? Daar leren we veel van. Via de Ervaringsmeter beschrijf je jouw ervaringen aan de hand van diverse vragen. Deze helpen je gedachten te ordenen en een mening te vormen. Vervolgens maak je zelf de keuze of je het verhaal (anoniem) wil delen. We gebruiken de gedeelde informatie om de kinderpalliatieve zorg te verbeteren. Voor jezelf en/of voor anderen.

Deel je ervaring